06 2138 8998 | anne-mieke@amcoachingadvies.nl

Advies

Advies

Het is mijn passie om mensen in hun kracht te zetten en diepgaand inzicht te geven over waar hun kwaliteiten, talenten en valkuilen liggen. Met mijn ruime ervaring als HR-professional, weet ik hoe dit inzicht meer plezier oplevert en hoe verrijkend het is voor medewerkers om vanuit hun kracht en talenten te kunnen werken. Daarnaast weet ik vanuit de kant van de werkgever hoe lastig het soms is om medewerkers te activeren of te helpen met hun ontwikkeling.

Wanneer het natuurlijke talent van een medewerker inzichtelijk is, kan je rollen en functies zo verdelen dat elke medewerker zijn talenten optimaal benut. Zij worden niet alleen productiever en effectiever, maar ook duurzamer inzetbaar en hebben meer plezier in het werk.

Loop jij binnen je organisatie aan tegen dergelijke uitdagingen? Maak vrijblijvend een afspraak en ik denk graag mee!

Het ODC (Odin Development Compass) is gebaseerd op de door Carl Jung ontwikkelde analytische psychologie. Het ODC meet je onbewuste drijfveren en competenties. Daardoor krijg je diepgaand inzicht in jouw gedrag en de onbewuste aansturing die daaraan ten grondslag ligt. Het is een wetenschappelijk bewezen tool.

De ODC-meting

De ODC-meting gebruik ik als fundament voor de coaching. Deze meting verdiept en versnelt het coachingsproces. Het maakt onderscheid tussen je natuurlijke talenten en je kwetsbare kracht. Je kwetsbare kracht noemen we ook wel schaduwgedrag. Schaduwgedragingen zijn competenties die je door je ervaringen en invloeden hebt moeten aanleren. Deze gedragingen kosten vaak (onbewust) veel energie en onder zorgen onder druk voor problemen. Tijdens de terugkoppeling ontdek je hoe de dynamiek tussen jouw talenten en je kwetsbare kracht bij jou werkt en hoe je kunt ingrijpen.

Wat levert de ODC-meting op?

  • Inzicht in jouw onbewuste drijfveren en talenten
  • Inzicht in jouw natuurlijke, ontwikkelbare en moeilijk ontwikkelbare competenties
  • Een helder onderscheid tussen talent en aangepast gedrag
  • Inzicht in functioneel en disfunctioneel gedrag onder druk en stress
  • Een uitstekende basis om succesvolle teams samen te stellen gebaseerd op individuele kwaliteiten